Dec 5, 2006

כנפיים ברוטב

האמת היא שעברה בערך שנה מאז הפעם האחרונה שהכנתי את המנה הזו. לא יודע למה. בסך הכל, כמעט כולם אהבו אותה, ובאו לפה במיוחד בשביל זה.
אז היום הכנתי שוב, ונזכרתי שבעצם עשיתי מיש מש מכמה מתכונים והמצאתי רוטב משלי לכנפיים.
אז מה הוא כולל?
0.75 כוס קטשופ

0.75 כוס רוטב מייפל (אמיתי, לא "בטעם" מייפל)

0.75 כוס רוטב צ'ילי מתוק
כף רוטב סויה
2 שיני שום כתושות
קצת פלפל שחור גרוס
כף חרדל דיז'ון עם גרגירים
כמה טיפות טבסקו
כמה טיפות שמן שומשום
חצי מיכל שמנת (לאוהבי הכשרות, אפשר לוותר על השמנת, אבל אז זה באמת פחות טעים...)

מערבבים את כל החומרים יחד ליצירת עיסה אחידה.




לוקחים כ-15 כנפיים, מסדרים בתבנים, ויוצקים מעל את הרוטב. מכסים בנייר אלומיניום ושמים במקרר ל-4 שעות לפחות.




עכשיו, אפשר להמשיך עם הכנת הכנפיים בדרך המועדפת (בגריל, בתנור או במחבת).




מי שלא אוהב לעבוד עם כנפיים "גולמיות" יכול להצליח עם הכנפיים בגריל של חברת מאמא עוף - אחרי ההשרייה במקרר, שמים בתנור של 180 מעלות למשך 50 דקות (עם נייר האלומיניום), ואחר כך מורידים את נייר האלומיניום ל-10 דקות נוספות בתנור וזהו. הכל מוכן.




אמנם לא דיקסי, אבל גרסה ביתית לא רעה וטעימה מאוד.

2 comments:

Anonymous said...

יה זבל'ה
פעם הבאה תזמין אותי לטעום

אדר

Anonymous said...

גם בלי השמנת - זה היה ממש ממש טעים.
אין לי מושג מי זה דיקסי.
ראינו שגם בשיפודי פרגיות זה הולך יופי.
מזל טוב לאדר ותודה לגבי ולערן על מסיבת רווקים מוצלחת במיוחד.
משה.